Over mij

IMG_4966.JPG

Mijn naam is Mirjam Wieringa in 1968 geboren en woonachtig in Groningen.
Tot 2004 heb ik me voornamelijk bezig gehouden met schilderen.
Omdat mijn stijl en kleurgebruik in goede aarde bleken te vallen heb ik meerdere opdrachten gekregen voor verbouwingen van een café en enkele danceparty’s hier in Groningen.

In 2004 heb ik les heb gehad van Jan-Hein van Stiphout aan het duvelhok in Tilburg. Vloeibaar glas en glasfusing, hierna heb ik me helemaal toegespitst op glasfusing en het schilderen in en met glas. Daarnaast heb ik in 2004-2005 een opleiding gevolgd voor het maken van Glas en Lood. Van 2006 tot 2009 heb ik een opleiding edelsmeden gevolgd aan het kunstcentrum in Groningen.

Glas is een lastig te bewerken materiaal. Glasfusing is geen exacte wetenschap, juist dit is voor mij de uitdaging. Het blijven opzoeken van de grenzen en mogelijkheden.
In de zomer van 2009 heb ik aan de zomeracademie in Tilburg les gehad van Jorg Hanowvski. Werken met borosilicate glas.
2011 Flamework the Humanbody Julie-Ann Danton.

In de negentiger jaren ben ik voor lange tijd door Afrika gereisd. Hier heb ik veel inspiratie opgedaan en dit is nog regelmatig terug te vinden in mijn werk.
Ik woon in een heel speciaal stukje van Groningen. Oorspronkelijk waren dit vakantiehuisjes. In de loop van de jaren zijn hier veel kunstenaars gaan wonen. Het buiten wonen en het zo intensief meekrijgen van verschillende manieren van werk en materiaal geeft inspiratie en veel nieuwe ideeën.